Тернопіль - Форум Файного Міста
Назад   Тернопіль - Форум Файного Міста > Балачки файного міста > Господарські справи > Кулінарія Форум ВКонтактє Форум в Твітері

Кулінарія Рецепти/поради/обговорення


Маринування м'яса на шашлик

Відповідь
 
Параметри теми Параметри перегляду
Старий 13.06.2010, 15:00 #1367715   #1
[Romanio]
████████████████
 
Аватар для [Romanio]
Thumbs up Маринування м'яса на шашлик

На настанням теплоти, всі вибираються в ліси, водойоми на шалик.
Поділіться своїм рецептом маринування мяса на шалик.

П.С. Просьба різні посилання в неті не кидати, опишіть свої, провірені рецепти.
[Romanio] зараз поза форумом  
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 13.06.2010, 15:16 #1367729   #2
villkies
 
Аватар для villkies
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

я от позавчора маринував...
майонез Кальве легкий, 3 здорових цибулини порізаних на кільця, 1 лемон також порізаний на кільця,трошки оцету + приправа до шашлика...то всьо перемішати і в банячку поставити в холодильник...бажано на добу!
просто і смачно!!!)
villkies зараз поза форумом  
Подякував(ла):
[Romanio] (13.06.2010)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 13.06.2010, 15:19 #1367733   #3
Vlodko
 
Аватар для Vlodko
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

пакет кефіру, трошки спецій, багато цибулі і лаврового листка, то якшо треба на сьодні
а якщо є час то мясо спочатку солиш, перчиш додаєш лаврового листка та спецій, тримаєш в прохолодному місці добу, потім зранку кришиш багато цибулі, помідорів пару, дусиш сік лимона, і трошки сухого вина(бажано якогось не дуже хімічного). так нехай постоїть кілька годин і можна смажити... з вином і лимоном треба бути обережним, бо можна зіпсувати весь маринад
Vlodko зараз поза форумом  
Подякував(ла):
[Romanio] (13.06.2010)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 13.06.2010, 15:47 #1367749   #4
[Romanio]
████████████████
 
Аватар для [Romanio]
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

Дехто каже, що цибуля при маринуванні додає гіркоту мясу? Неправда?

+ ще таке діло, хто знає як краще замаринувати козяче мясо?
[Romanio] зараз поза форумом  
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 13.06.2010, 15:55 #1367752   #5
WakS
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

На 1 кг м"яса - 0,5 л Новозбручанської, 2-3 ст.ложки оцту, 1 велику цибулину (кільцями), сіль, кілька горошин чорного перцю. Можна 1 лавровий лист. В холодильник на ніч. Газована вода з оцтом так само розм"якшує м"ясо як сухе вино чи лимонна к-та.

Додано через 3 хвилини
Цитата
Допис від ...=Romanio=... Переглянути допис
Дехто каже, що цибуля при маринуванні додає гіркоту мясу? Неправда?

+ ще таке діло, хто знає як краще замаринувати козяче мясо?
на рах цибулі - не правда. (гіркуватий шашлик... естети, мля).
Козяче м"ясо маринуєш так же, як і свинину, єдине, що потрібно довше вимочувати. Якщо м"ясо гарно замариноване, можеш попробувати з"їсти сирий кусочок. Воно повинно легко жуватись.

Востаннє редагував WakS: 13.06.2010 о 15:55. Причина: Пізніше додано
WakS зараз поза форумом  
Подякували 2:
ReventoN (14.06.2010), [Romanio] (13.06.2010)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 13.06.2010, 16:03 #1367763   #6
Don Kihot
 
Аватар для Don Kihot
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

Лимон або два, перець чорний мелений, лаврушка і всі інші натуральні спеції шо є під рукою, трохи любого спиртного (горівка, коньяк, вино, але тільки сухе). Ну і козирна фішка: безпосередньо перед населянням в мнєсо вибити яйце і добре перемішати, яйце згортається і зменшує втрату жиру і вологи, шашлик виходить сочніший.
Don Kihot зараз поза форумом  
Подякували 3:
ReventoN (14.06.2010), Vlodko (13.06.2010), [Romanio] (13.06.2010)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 13.06.2010, 17:54 #1367849   #7
SNIZHOK
чмокі чмокі
 
Аватар для SNIZHOK
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

Неодноразова їла мнясо зі солодковатим присмаком . От наприклад в "Черчілі" такі ребра подають. Підкажіть в чому їх маринують, що виходить гостре солодке та ніжне м*ясо .

Знаю точно, що не можна використовувати оцет для маринаду . М*ясо стає жорстке та сухе.
SNIZHOK зараз поза форумом  
Подякував(ла):
seadog (06.07.2012)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 13.06.2010, 19:04 #1367917   #8
[RCT].(*P@vuk****)
Random processing unit...
 
Аватар для [RCT].(*P@vuk****)
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

саме краще виходило, це кинути 4-5 великих цибулин в соковижималку (залишки не знадобляться. тільки сік), чорний круглий перець розбивати власноруч на дрібні частки, додати приправ (під свій смак), залити повністю, шоб не виступало м'єсо, і залишити в холодильнику хоч на 6 годин...

імхо, але не кожному подобається... моя б воля, весь час так робив (поки не знайшов як смачніше)...

і щодо приготування...

1. повинно бути гарне дерево (краще яблуко чи вишня), і чим сухіше, тим краще...
2. мангал... (на цеглинах нема того ефекту... розсіюється тепло...)
3. чіпляти дуже тісно (можна здавлювати) куски мяса, які НЕ мають бути по розміру як кубіки маґґі
4. перевертати дуже часто... саме краще, як є багато червоного вугілля, десь з інтервалом 60-90 сек...
5. можна зробити перерву між приготуванням, залишивши не готове мясо постояти 10 хв, а потім до кінця... (але ця опція потребує великої кількості вугілля...)

ну і останні 3-4 рази коли перевертаєш мясо, поливати його тим маринадом який є (сік цибулі з приправами), але так, щоб поза мангалом... бо стікатиме на вугілля, що є не бажано...

смачного
[RCT].(*P@vuk****) зараз поза форумом  
Подякували 5:
ReventoN (14.06.2010), seadog (06.07.2012), Svet (07.07.2012), zaharys (16.06.2012), [Romanio] (13.06.2010)
Офтопів до посту: 1  Офтоп  
Старий 14.06.2010, 07:43 #1368360   #9
gsv
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

Не готую м'яса і не їм, але дивився цікаву передачку по діскавері.
Кожне м'ясо має свою температуру готування і також цією температурою можна добиватись бажаного ефекту (сочність, сухість). Обов'язково треба мати спеціальні кулінарні термометри, які втикаються в м'ясо і вимірюють внутрішню температуру. Найкраща внутрішня температура - 45-60 градусів, час готування при цьому становить 3-8 годин. Така технологія використовується в дорогих ресторанах.
Думаю в неті можна знайти табличку відношення температур, часу готування і бажаної якості страви.
Ще є книжка якогось дуже відомого кулінара, називається "Готування м'яса з точки зору хімії", якось так...
gsv зараз поза форумом  
Подякував(ла):
[Romanio] (14.06.2010)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 14.06.2010, 11:25 #1368655   #10
werwolf-eine
 
Аватар для werwolf-eine
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

Цитата
Допис від WakS Переглянути допис
На 1 кг м"яса - 0,5 л Новозбручанської, 2-3 ст.ложки оцту, 1 велику цибулину (кільцями), сіль, кілька горошин чорного перцю. Можна 1 лавровий лист. В холодильник на ніч. Газована вода з оцтом так само розм"якшує м"ясо як сухе вино чи лимонна к-та.
.
файний рецепт .+ я ще насилюю поміж шашлики помідор. ! і поливати час від часу пивком.
Долучені зображення
Тип файлу: jpg DSC00194.jpg (127.9 КБ, 63 переглядів)

Востаннє редагував werwolf-eine: 14.06.2010 о 11:39.
werwolf-eine зараз поза форумом  
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 14.06.2010, 11:55 #1368675   #11
yge0607
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

А я купляю в Cільпо вже готовий шашлик і домариновую його тим самим майонезом,цибулькою, перчиком і приправою.Готую то все десь за сутку до вживання,на жару постійно його (шашлик) прокручую,постійно.....
yge0607 зараз поза форумом  
Сказав(ла) Фууу!:
Чистильщик (06.07.2012)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 14.06.2010, 11:57 #1368677   #12
[RCT].(*P@vuk****)
Random processing unit...
 
Аватар для [RCT].(*P@vuk****)
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

yge0607

сільпо тебе дурить...
імхо, але мясо там не свіже...

краще самому виваляти в спеціях, ніж потім пити мезим...
[RCT].(*P@vuk****) зараз поза форумом  
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 14.06.2010, 13:34 #1368797   #13
Charly
 
Аватар для Charly
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

Мясо може бути будь-яке, головне щоб свіже, а от щодо маринування - то ніяких готових спецій (типу суміш для шашлику). Використовувати строго всьо натуральне. Сіль, перець, оцет не рекомендую (як варіант сік лимона), обовязково цибулю, але вона має бути перетерта на сік, ну і за дві -три години до смаження можна майонез. Можна поливати пивом, вином, або просто соленою водою, на крайняк мінералкою, але я поливаю тільки в тих випадках, якщо десь замітив загорання.
Фантазуйте і буде вам щастя. Головне не переборщити з 40˜° )))

...=Romanio=... звиняй за лінк, ти ж бо просив не кидати всякі лінки, але так смачно виглядає, шо піпєц. Значить для всіх хто полюбляє смажити на вогні не тільки мясо, але і прочі радості - клацати ТУТ

Востаннє редагував Charly: 14.06.2010 о 19:38.
Charly зараз поза форумом  
Подякували 4:
Dinara (08.07.2010), PhantomRV (11.07.2010), [RCT].(*P@vuk****) (14.06.2010), [Romanio] (14.06.2010)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 08.07.2010, 14:18 #1394675   #14
mira77
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

Цитата
Допис від ...=Romanio=... Переглянути допис
На настанням теплоти, всі вибираються в ліси, водойоми на шалик.
Поділіться своїм рецептом маринування мяса на шалик.

П.С. Просьба різні посилання в неті не кидати, опишіть свої, провірені рецепти.
Як казав Воланд в "Майстрі і Маргариті" : "мясо должно быть свежим..." Отже, берем свіже м'ясо, особисто я віддаю перевагу свинній шиї. Ріжемо його на досить великі шматки - розміром з жіночий кулак. Складаємо в посуд солимо, перчимо, додаємо лавровий листок, цибуляний сік, можна просто цибулю кольцами порізати (це не є принциповим). На ніч в холодильник. На пікніку м'ясо насиляємо на шампур(и) і смажимо. Просто смакота. Шия виходить соковита і м'яка. Моя подруга маринує в пиві, вся процедура така ж, лише заливає м'ясо пивом.
Смачного.
mira77 зараз поза форумом  
Подякував(ла):
[Romanio] (08.07.2010)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 08.07.2010, 14:45 #1394692   #15
}i{y4'OK
 
Аватар для }i{y4'OK
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

Особисто я допускаю тільки класичний маринад: сіль, перець, лаврушка, і багато цибулі + міцні руки, щоб то все добре перемяти, і поставити у холодне місце.
П.С. ...чув десь, що майонезу взагалі забороняється термічна обробка, магазинний майонез розкладається на якісь там окремі хім. компоненти, що є не дуже корисними для здоровя. Споживайте майонез тільки холодним, дуже мало, і по можливості домашнього виробництва
}i{y4'OK зараз поза форумом  
Подякували 2:
G1N3K0l0G (06.07.2012), [Romanio] (08.07.2010)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 08.07.2010, 18:13 #1394856   #16
Don Kihot
 
Аватар для Don Kihot
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

Цитата:
Допис від }i{y4'OK Переглянути допис
П.С. ...чув десь, що майонезу взагалі забороняється термічна обробка, магазинний майонез розкладається на якісь там окремі хім. компоненти, що є не дуже корисними для здоровя.
Саме так і є. Майонез прекрасно заміняє лимонний сік чи накрайняк оцет.

Цитата
Допис від mira77 Переглянути допис
Складаємо в посуд солимо, перчимо, додаємо лавровий листок, цибуляний сік, можна просто цибулю кольцами порізати (це не є принциповим). На ніч в холодильник.
ІМХО найсмачніший шашличок той, який маринується прямо на шомпурі в процесі приготування. Практикував свізопорізане мясо засипати сіллю, перцем, всяким сіном шо є під рукою і максимально сильно вимняти в тазіку з помідорами без шкірок. Смак свіжосмаженої свинини неперевершений
Don Kihot зараз поза форумом  
Подякували 2:
ФАТІ (12.07.2010), [Romanio] (08.07.2010)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 11.07.2010, 09:52 #1397206   #17
sets
 
Аватар для sets
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

Перевірено на власному досвіді - дууже смачно (як на мене)
На 1 кг м"яса.
Помідор - 1шт
Цибуля стара - 1 велика або 2 менші
Приправа "Vegeta" (куряча) - зробити таку суміш з додаванням солі, перцю (червоний, чорний) - тут так якби кожен на свій смак
Олія рафінована - 250 гр
Орегано сухе, базилік сухий по гарній щепці.

М"ясо порізати, помідори і цибулю потерти на грубій терці. Все посипати сумішшю з Вегети і вимішати без олії, підливати потрохи олію і розминати сильно руками, доливаючи олію, поки суміш не перетвориться подібною на майонез з вигляду. М"ясо не постраждає )) В холодильник на 1 добу. Вугілля брав у торговому світі. Розхід невеликий зовсім. Смачного!
sets зараз поза форумом  
Подякував(ла):
[Romanio] (11.07.2010)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 14.07.2010, 11:05 #1400360   #18
Манюня
 
Аватар для Манюня
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

а я присіла на шашлик з телятини...м"яско таке м"яке виходить...ніжне...сочне...
то чоловік маринує окремо дітям телятину(мені і дочці) і само собою-свинину...
правда,не знаю,як,але бачила,що має бути молоко і спеції(бере в того дядька,що в м"ясному відділі,на вагу).Щось шепне йому ,а той ловкістю рук починає насипати з різних куч,біла ріпчата цибуля...більше не знаю,що має бути...і маринується тільки 2 години...Але шашлик,який він готує,найкращий в світі
Манюня зараз поза форумом  
Подякував(ла):
[Romanio] (15.07.2010)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 14.07.2010, 19:03 #1400843   #19
olyaoli4ka
 
Аватар для olyaoli4ka
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

для мене найсмачніший маринад -- т.з. "сухий", тобто цибуля, томат, сіль, суухі і свіжі пряності.
м"ясо, вимочене в любій рідині (вода, вино, сік) "вариться" зсередини. а замариноване "сухим" способом -- від температури вугілля відразу ж схвачується ззовні "плівкою", і весь сік залишається всередині шматка. на смак -- просто 2 великі різниці
olyaoli4ka зараз поза форумом  
Подякували 2:
zaharys (16.06.2012), [Romanio] (15.07.2010)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Старий 16.06.2012, 10:15 #1966235   #20
Beerman
 
Аватар для Beerman
Типово Відповідь: Маринування м'яса на шашлик

ну що, ділимося новими рецептами і вперед на шашлик!
Beerman зараз поза форумом  
Подякував(ла):
[Romanio] (16.06.2012)
Офтопів до посту: 0  Офтоп  
Відповідь


Параметри теми
Параметри перегляду

Ваші права у розділі
Ви не можете створювати теми
Ви не можете писати дописи
Ви не можете долучати файли
Ви не можете редагувати дописи

BB-код є Увімк.
Усмішки Увімк.
[IMG] код Увімк.
HTML код Вимк.

Швидкий перехід




vBulletin 3.8.7 ; Переклад: © Віталій Стопчанський, 2003-2013 Форум Файного Міста Тернопіль
VBSilver style released under GPL by TC Port of subSilver released by and copyright of phpBB
Е-mail адміністратора серверу
Часовий пояс GMT +2. Поточний час: 22:56.
Яндекс.Метрика