![]() |
#21 |
Активний учасник
|
![]() Додано через 1 хвилину Додано через 1 хвилину Востаннє редагував switch: 07.08.2017 о 20:07. Причина: Пізніше додано |
![]() |
![]() |
#22 |
Домофонщик
|
![]() Фоткати я збираюсь здебільшого в приміщенні, товари для сайту, якісь пянки, можливо відпочинок якщо не впадло буде його носити... Суто якіст фото, можливо відео, принаймі не менше фул-шд в житті всяке буває. в 5200 є хороша матриця, як я розумію далі вже йдуть фул-фрейм? Но вони піпець дорогі, мені того не треба, я весіль не фоткаю. Думаю його мені вистачить на пару років точно. От питання обєктиву це для мене джунглі... Я взагалі тут 0. А можливо варто було і доплатити за аналогічний фотік але з кращим обєктивом у комплекті. От для приклад у фотоапарат Кенон 1300Д продається як мінімум в 3 різних комплектаціях суто на Розетці: 18-55 IS II Kit 18-55 III 18-55 III + Canon EF 75-300mm f/4-5.6 III USM Для мене всі ці циферки це як синуси і косинуси - абсолютно не зрозуміла хринь. ці цифри 18-55 це те як я далеко можу робити фотографії? Ну грубо кажучи? Типу чим менше число тим ближче це до макро, а чим більше тим дальше обєкт я зможу чітко фотографувати? Букви IS це то саме що в Нікона VR тобто оптична стабілізація? Тобто вкрай бажано щоб ці буковки були? Римські цифри це що? Ааа, ще я прочитав що є обєктиви без автофокуса? Це що постійно руцями фокус наставляти? Нафіга? Хто таке взагалі купує? Як ним рухомий обєкт зловити? В цих обєктивах я так розумію немає самого крутого? Є тупо різні під різні призначення? Складно... Востаннє редагував pberit: 07.08.2017 о 23:13. |
![]() |
![]() |
#23 |
Активний учасник
|
![]() ну але якщо коротко - то кітові 18-55 вони всі так собі. з ніконовських недорогих "штатників" трохи заслуговує уваги 18-70, але він без стабілізації. а так - римські цифри - це напевно версія об'єктива. ІС-ВР - так, оптична стабілізація. про це діло варто розуміти наступне: штука хороша, но для фотографування НЕРУХОМИХ об'єктів тільки в недостатньому освітленні або на довгих фокусних відстанях. Людину зняти проблемно, хіба замре і не ворушитиметься. Але виручає наприклад коли знімаєш водоспад в лісі без штатива. Відсутність автофокуса - то певно мається на увазі відсутність МОТОРА автофокуса. Камери більш високого класу, типу просунуті, напівпро, обладнані своїм приводом фокусування, так звана "викрутка". Відповідно є обєктиви суто під "викрутку", в них свого мотора нема, вони дешевші, бо на них менший попит, якщо такий поставити на фотоапарат без "викрутки", як 5200 той же - то фокус треба крутити руками, хоча фотоапарат допомагає частково - видає звуковий і світловий сигнал, коли об'єкт в фокусі. Хто купує? ну ті, в кого фотоапарати з "викрутками", або хто знімає портрети, пейзажі. Динамічну сцену важко звичайно таким зняти. Я наприклад юзаю на свому 5100 радянський портретник. В того ні викрутки нема, ні мотора, чисто руцями. Часто буває брак по фокусуванню або експозиції, зате вдалі кадри - ляля. Найращі фото сімейного альбому переважно з нього. Додано через 5 хвилин з "моторизованих" "недорогих" об'єктивів в нікона вроді вартий уваги 16-85: http://radojuva.com/2013/03/obzor-ni...if-aspherical/ кстаті це вроді і є той сайт, про який я писав. переїхав чувак, або я щось попутав. но по фото бачу що то він - все та ж руденька модель, дружина його чи хто. і стиль середгньовічно-готичний. Додано через 4 хвилини на рахунок чисел - чим менше перше число - тим більше захоплює в кадр об'єктив. це прикольно в зйомці інтерєрів, пейзажів, архітектури. на коротких фокусах цікаві ефекти перспективи виходять, розтянуті хмари наприклад. чим більше друге число - тим більше наближає об'єктив, якщо більше число поділити на менше - це вийде умовна кратність зума. В реалі я переважно знімаю в діапазоні десь 24-50 мм в більшості. у мене 18-70 об'єктив. подивись огляди на тому сайті - побачиш різницю на різних фокусах. Додано через 7 хвилин на рахунок макро - більше значення має не фокусна відстань а мігнімальна дистанція фокусування. це окремий параметр і його на об'єктиві ніхто не вказує, треба шукати і читати огляди. наприклад кітовий 18-55 фокусується, якщо я не помиляюсь, десь з 35 см. дуже маленькі букашки ним не познімаєш. під макро народ докупляє до своїх об'єктивів проставочні кільця, тим самим збільшуючи фокусну відстань (збільшують числа), відповідно думка, що чим менше число - тим краще макро напевно неправильна. Я особисто макро всерйоз не цікавився, тому не знаю. Точно знаю що з функцією макро набагато краще справляються мильнички. Зеркалкам то важче дається. Додано через 7 хвилин Ну а так - скажу тобі, що розбиратись тобі буде з чим ![]() знайомого фотографа не маєш, щоб поміг тобі з вибором? зекономиш трохи часу. Хоча я все перечитував і вишукував сам, з фотографами знайомства завелись вже після... Якось так вийшло ![]() Востаннє редагував switch: 08.08.2017 о 11:35. Причина: Пізніше додано |
![]() |
Подякував(ла): |
pberit (08.08.2017)
|
![]() |
#24 |
Домофонщик
|
![]()
Можна мозок зламати... 16-85mm кращий за 18-55, складається враження що чим більше останнє число тим краще, так ніфіга бо 18-105, 18-135 і 18-140 гірші за нього
![]() А 16-80mm і 17-55mm кращі якимось дивом... по ходу суть не в цих цифрах взагалі, а в тих всіх додаткових буквах... Коштує такий обєктивчик гідно від 12тис... Прийдеться роздуплятись вже маючи його в руках... Ну пачку сірників на столі чітко сфотографую на кіт обєктиві? Людину на фоні моря? Вийде краще ніж мильничкою? Надіюсь сестрі скоро набридне її кенон за 2тис.у.о і обєктив за 1 і вона мені подарує, за той час на дешевшому роздуплюсь.. |
![]() |
![]() |
#25 |
Активний учасник
|
![]()
має значення оптична схема об'єктива. які лінзи використані і скільки їх. зазвичай, якщо дуже просто, чим більше лінз - тим дорожчий і якісніший об'єктив. обєктиви з ширшим діапазоном фокусних відстаней зазвичай програють більш "вузьким", так само як ті зазвичай програють "фіксам" (об'єктивам на фіксовану фокусну відстань, без "зума" тобто), так як універсалізація - то завжди компроміс.
вийняток кітові об'єктиви, в них діапазон маленький, але то вже наслідок тотальної економії а не небажання погіршувтаи характеристики більшою універсальністю. коротше якщо покопатись в темі, то насправді доступних і більшм-менш якісниз об'єктивів для новачка не так і багато. вот 16-85, або там в його огляді також згадується новіший 16-80. 18-105 пише цей чувак, що непоганий, хоча я коли собі шукав - то він кращий звичайно за 18-55, і кращий за мій 18-70 тим, що має стабілізатор і більший діапазон, але вцілому - нічого видатного. ну ще якщо копнути глибше то є купа "альтернативних" виробників, Токіна, Сігма і в них тож є об'єктиви різного рівня, но то я думаю рано ще лізти, вибирати мабуть треба з цих 18-70 (це досить старий але в доброму стані знати можна, але він без стаба), 18-105, 16-85, 16-80 - ну десь в порядку зростання, на що грошей хватить або з яким фот попадеться. 18-105 до речі ішов як більш просунутіший кітовий. Але то все гроші. Хочеш - купи тушку, віддам тобі поюзати свій кітовий 18-55 на пару місяців, за той час шукатимеш собі щось з цих кращих. Або якщо рішиш, що тобі і того вистачить - то й не шукатимеш. Додано через 10 хвилин якщо при мякому світлі з розмитим фоном - мильничка може і не справиться. якщо чітке і різке при гарному освітленні - мильничка і сама справиться. але вцілому - зеркалка звичайно потужніша. є таке поняття, як динамісний діапазон (ДД) - це якщо наприклад ти знімаєш садибу на фоні заходу, і в мене або садиба чорна а небо гарне, або садибу видно а небо - "молоко". так от зеркалка має діапазон настільки великий, що навіть з такого запоротого фото (все крім неба - темна ніч) можна витягнути реальні смачні кольори і зробити з фото лялю. Но це треаб знімати в РАВі і після того всі фото "проявляти" в спец-програмах типу Лайтрума. В принципі я так і роблю. хоча останнім часом мильнички теж просунулись і рішають цю проблему завдяки HDR, і виходить в них непогано, я от на свому Редмі 4 стабільно юзаю. Але то не РАВ. З равом ти потім робиш фото так, як ти його бачив, можна і прикрасити. А мобілка зробить так. як в неї заложив алгоритм якийсь китаєць і змирись. ![]() Додано через 3 хвилини Ну і шуми звичайно. якщо мильничка на ІСО 800 зробить з фотки або "мило", або "зоряне небо" в залежності як злосно відпрацює шумодав - то в 5100-5200 це цілком робоче ІСО. Навіть без шумодава буде виглядати цілком прийнятно. Востаннє редагував switch: 08.08.2017 о 13:59. Причина: Пізніше додано |
![]() |
pberit (08.08.2017)
|
![]() |
#26 |
Домофонщик
|
![]()
Короче домовився про 5100 з об'єктивом 18-55, ніби в не поганому стані, пише що біля 1,5тис пробігу, повна комплектація. Має ще 18-105 обєктив з ним на 2тис. більше хоче. Вартує цей обєктив доплати 2тис до кітового? Це єдиний продавець який погодився наложкою відправити, купу найо...ів.
|
![]() |
![]() |
#27 |
Активний учасник
|
![]()
думаю, що вартує.
я за свій 18-70, якщо мене память не підводить, дав 3 штуки. 18-55 цінять в 1000-1500 грн, но продати його майже не реально - нікому його не треба. Потому якщо точно знаєш, що хочеш краще за найпростіший кітовий - то бери. Продати 18-105 точно легше ніж 18-55. Додано через 5 хвилин http://radojuva.com/2010/12/obzor-ni...-otzuv-nikkor/ Додано через 12 хвилин Я би можливо віддав перевагу 16-85, но він в 2-3 раза дорожчий на БУшці. Востаннє редагував switch: 09.08.2017 о 06:52. Причина: Пізніше додано |
![]() |
![]() |
#28 |
Домофонщик
|
![]() 16-85 то взагалі щось не реальне і по ціні як той мій фотоапарат або й дорожче. Дуже важко з цими дзеркалками мати справу, вибрати дуже важко, пропозицій маса, на ОЛХ тільки сторінку обновляй і дивись на нові пропозиції... Назви моделей просто жесть, Nikon D70, Canon 70D заплутатись можна в цих цифрах, про обєктиви я взагалі мовчу. Кидал десь половина. На більшість номерів дзвониш, а вони вже вимкненні на вічно, видно когось вже кинули. Більшість хоче гроші за пересилку, а на безпечний продаж через ОЛХ не згідні, при тому що зареєстровані всі зовсім недавно на ОЛХ. З людиною однією домовився, а чи відправить хз. Вибрав не самий дешевший варіант за 6300 але пише що ідеальний стан як в нового. Знайшов ще 1 за 5900 але трохи гірший стан, пробіг 10тис. також може віддати з 18-105 за 7400 Наложкою. Якщо перший до вечора не відправить візьму у нього. |
![]() |
![]() |
#29 |
Активний учасник
|
![]() Додано через 17 хвилин https://ru.wikipedia.org/wiki/Nikon_D70 в вікі під описом кожного апарата ніконовського є табличка, в якій показана хронологія виходу моделей. 3 наймолодші моделі-ровесниці це 3100-5100-7000, або 3200-5200-7100. Востаннє редагував switch: 09.08.2017 о 14:04. Причина: Пізніше додано |
![]() |
![]() |
#30 |
Домофонщик
|
![]() Передзвонив мужик з яким я домовився і сказав що не відправив фотік бо нова пошта чогось не працює в 21год... мля я буду мати фотік чи нє? ![]() |
![]() |
![]() |
#31 |
![]() а для нерухомих то автофокуса не сильно і потрібно.тому що і так зйомка ведеться часто в ручному режимі,і бажано із штатива. в мене з мануальних то геліос 44 з макрокільцями і гдр-овський Pentacon 2,8\135MC.куплені давніше були зовсім недорого. ну і AF S Nikkor 18-70.причому автофокус не працює в мене з цим обєктивом,бо батарея в фотоапараті не оригінальна.то рухомі обєкти нормально і в ручному режимі виходять. сам фот nikon D80. |
|
![]() |
pberit (09.08.2017)
|
![]() |
#32 |
Домофонщик
|
![]() Востаннє редагував pberit: 09.08.2017 о 22:50. |
![]() |
![]() |
#34 |
Домофонщик
|
![]()
Короче взяв 5100 з 18-55 на разі вистачить, а там дасть ся чути. Як виявилось друг має 5200 і фікс 50мм та 18-105 може коли позичу, подивлюсь чи мені воно треба...
На разі всім дякую за поради! Востаннє редагував pberit: 13.08.2017 о 03:39. |
![]() |
![]() |
#35 |
Домофонщик
|
![]()
Мужики, а де у нас можна пульт ДУ до нього купити, є купа на ОЛХ та на Алі, але доставка дорожча за сам пульт, може у нас десь по приблизно такій ціні є?
|
![]() |
![]() |
#36 |
Активний учасник
|
![]()
Я брав на олх.
Спитай, може укрпоштою пошле, то й не переплатиш сильно. на алі якщо замовяти - то краще більш просунутий, типу такого: https://ru.aliexpress.com/item/Yongn...AbTest=ae803_3 бо цей інфрачервоний то таке, "селфі" хіба робити. для "ручної" витримки він не годиться, виставляти ним витримки більше 30 с теж не вийде. |
![]() |
pberit (15.08.2017)
|
![]() |
Параметри теми | Пошук у темі |
Параметри перегляду | |
|
|