Чув про обмеження ввозу вивозу продуктів тютюну та алкоголю.....
Кроче питаючи що можна везти з собою і в якій кількості:
одразу скажу що везу з собою 2 кг сала - сало можна??????
Відповідь: Їду завтра в Польщу. Питання по таможні!
Інші казали що зара можна тільки 2 пачки а тут знову блок? За літр водяри всюда кажуть що можна . А чи можна разом з літрою водки взяти з собою ще 2-3 літри пива? Бо знайомі дуже просять щоб я привіз хочу все докладно взнати щоб не лоханутись на границі.
Залежно з ким їдеш і чим їдеш. Ми зимою їздимо машиною на лижі. Завжди на даху лижі, в машині купа сумок. І жодного разу ні наші ні поляки не дивилися в сумки. Поляки тільки запитали чи не везем часом багато сигарет) (що для нього багато не уточняли). Але зовсім інше ставлення якщо їдеш в пусту, автобусом.
Щодо пива.
Я би взяв, а якщо не пропустять то залишити на границі.
Потягом ніколи не їздив. Тому можу тільки гадати. Мені здається їм головне щоб не було перебору з горілкою та сигаретами. Думаю сало пройде без проблем.
Якось родичі летіли закордон і на одній з пересадок їм не дозволили в літак занести бутилку коняку (який вони купили в Україні як подарунок). Прийшлось там і випити)
Сигарет - 2 пачки. Горілки - 2 пляшки по 0,5, тобто літр.
Сало канає це ж не Америка, але засунь його в нормальний поліетиленовий пакет, а не в газеті замотане вези
Стоїть лише питання нафіга тобі везти то сало? В Польщі продукти дешеві, і сало там точно таке саме.
Та це ясно Але 2 кілограми...
Краще налий у пляшки від горілки спирту, тоді в Польщі розбадяжиш і будеш мати 2 літри водяри. А! І ще одне - сигарети ще можна мати розпаковані одну пачку, типу зараз собі курю. Тобто це ніби як неможна, але і не дрючать.
Перевозити з собою (ручний багаж) рідини (на літаках) заборонено вже не перший рік. Дозволяється до 100мл і повинно вміститись в маленький прозорий пакет. Пляшку спиртного напою дозволяється везти при собі тільки тоді коли купив у Duty Free. І то бажано купувати перед останнім сполученням і мати при собі касовий чек при вході на літак.
всім доброго ранку! дякую за інфу. буду вже в польщі віпишусь шо конкретно можна везти що ні для цього трошки митника попитаю .
Сало везу спеціально приготовлене по спец рецепту яке просто тане в роті. його не купиш на ринку
Додано через 3 хвилини
поліетиленовий пакет не проканае - сало замотую в спеціальну тканину а потвм в пергаментний папір
ПС я гурман і кухар -любитель
Востаннє редагував Sensey: 03.06.2010 о 09:25.
Причина: Пізніше додано